Syng julen ind med schlager, jazz og 100.000 julelys

NabolandsKanalerne giver dig et bud på de bedste julekoncerter i starten af december.

Skrevet d. 30 november 2022 af Astrid Bugge

Den søde juletid står for døren, og det går ikke ubemærket for sig på NabolandsKanalerne. Den første uge af december byder på et væld af julekoncerter, så der er rig mulighed for at komme i ægte julestemning, uanset om du er til de velkendte klassikere eller har lyst til at udvide dit julerepertoire med nye julesange.

Julen er traditionernes tid, og du har sikkert allerede dine egne julekoncerttraditioner – hvad enten det er Händels Messias i kirken, julejazz på torvet eller dine børns eller børnebørns skolekoncert, så er det noget, der hører sig til for at skabe den særlige stemning, der ringer julen ind.

Sådan er det også på NabolandsKanalerne. I december måned flyder kanalerne over med et væld af underholdende, gåsehudsfremkaldende og hjertevarmt jule-tv, hvoraf en stor del vender tilbage år efter år.

ARDJulen byder både på schlagerfest og julekoncerter på NabolandsKanalerne © ARD / Schlagerboom.

Der er musik og koncerter, julefilm og julekalendere. Både dem vi kender herhjemme, men også indslag, der er helt særlige for vores nabolande. En ting er sikkert: Der er garanti for julestemning.

Her giver vi dig et bud på de bedste julekoncerter i starten af december. Så er der i hvert fald rig mulighed for at komme i stemning til adventstid og julemåneden.

100.000 adventslys

På ARD starter julen hvert år lige omkring 1. december, når schlagerkongen Florian Silbereisen inviterer indenfor til ’Den store adventsfest’.

På tysk har programmet den meget sigende titel ’Das Adventsfest der 100.000 Lichter’, så der er ikke bare lovet julelys og feststemning, der er lovet uendelig mange julelys og julestemning ud over det sædvanligt festlige.

ARDProgramvært, schlagersanger og skuespiller Florian Silbereisen tænder adventslys i 'Den store adventsfest' © ARD / Den store adventsfest

Florian vil nemlig endnu en gang forsøde adventstiden med et overflødighedshorn af de største schlagerstjerner.

Vi kan se frem til en spektakulær og festlig aften med besøg af nogle af Tysklands absolut største stjerner i en øredøvende, rørende og stemningsfuld koncert.

Se traileren. De kommer til 'Den store adventsfest' 2022

Blandt de optrædende er Roland Kaiser, Vicky Leandros, die Ehrlich Brothers, Maite Kelly, Dieter Hallervorden, DJ Ötzi, Matthias Reim, Melissa Naschenweng, Andy Borg, die Kelly Family, Semino Rossi, Ella Endlich, Thomas Anders, Voxxclub og mange flere.

Og mon ikke også schlagerkongen Florian Silbereisen traditionen tro selv bidrager med et nummer eller to i løbet af de tre timer med julestemning på bedste popmaner?
’Den store adventsfest’ fejres på ARD fredag den 2. december fra kl. 20.15-23.30.

Velgørenhed og juleklassikere

Den tyske søsterkanal ZDF kan helt klart også levere varen, når det kommer til stemningsfulde musikshows. Kanalens juleshow hedder ’De smukkeste julehits’, og her leder programvært Carmen Nebel os med sikker hånd igennem aftenens række af nye og gamle juleklassikere.

Traditionen tro sendes det store velgørenhedsgallashow live fra München. Musikken, julestemningen og underholdningen vil være i top. Det sikrer de mange prominente artister, som i år blandt andet tæller Jonas Kaufmann, Roland Kaiser, Andreas Gabalier, David Garrett, Annett Louisan, Ella Endlich og Antje Pieper.

ZDFCarmen Nebel er vært på 'De smukkeste julehits', der markerer julens komme. © ZDF / De smukkeste julehits

Med det festlige juleshow opretholder ZDF sin mangeårige tradition for at støtte de to kristne hjælpeorganisationer Misereor og Brot für die Welt, der arbejder for at hjælpe de fattigste rundt omkring i verden.

Slå over på ZDF, nyd juletonerne, og vær med til at støtte en god sag, ’De smukkeste julehits’ sendes torsdag den 8. december kl. 20.15.

Jazz og kærlighed på norsk julemaner

Hos vores norske naboer står julestemning og rørende julemusik også højt på dagsordenen i denne tid.

NRK inviterer nemlig til en række helt særlige julekoncerter med flere spektakulære gæster, der optræder med KORK, Kringkastingsorkestret, der er NRK's svar på Danmarks Radios Symfoniorkester.

Til en ekstraordinær julekoncert får orkesteret selskab af den legendariske amerikanske jazzsangerinde Dee Dee Bridgewater, der har stået på scenen igennem 50 år og bag sig har en historik som tredobbelt Grammy Award-vinder som teaterskuespiller og en mangeårig karriere som radiovært på sit eget jazzprogram.

Julekoncerten med Dee Dee Bridgewater og KORK sendes på NRK1 lørdag den 10. december kl. 19.50.

NRKJulekoncert med KORK og Oslo Fagottkor. © NRK / Julekoncert med KORK

Den følgende fredag blæser KORK op for en lidt anderledes julefejring, når Oslo Fagottkor på humoristisk vis markerer 50-året for afkriminaliseringen af homoseksuelle relationer i Norge.

Her møder Broadway kendte og kære julesange og eksalterede skuespil, og blandt de gæsteoptrædende finder man både violinist og sanger Tuva Syvertsen og den spirende popstjerne Metteson.

Koncerten med Oslo Fagottkor sendes fredag 16. december kl. 21.35 på NRK1.

Vi ønsker rigtig god fornøjelse med julens toner og rigtig glædelig adventstid!

Aktuelle programmer lige nu