Den eventyrlige jord

Erlebnis Erde: Amerikas beste Idee - 150 Jahre Nationalparks in den USA |

NATUR - I anledning af Yellowstone nationalparks 150-årsdag inviterer ARD på tur i verdens første nationalpark.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

'Den eventyrlige jord'. Naturprogram. Tyskland 2022.
Mandag aften kl. 20.15 på ARD.

Tre års optagelser, fire produktionsselskaber, 20 kamerahold og over 1500 dages optagelser – det er grundlaget for den mest omfattende naturdokumentarserie, der nogensinde er lavet på tysk.

Nu er det tid til premieren på dokumentaren, der præsenterer de smukkeste nationalparker i USA.

Den 1. marts 1872 blev Yellowstone verdens første nationalpark med naturbeskyttelse, og i anledningen af 150-året for denne særlige begivenhed viser ARD nu dokumentarserien, der viser de mest dramatiske og spektakulære sider af Yellowstone nationalpark.

I dag findes der 63 naturskønne nationalparker i USA, hvoraf seks af dem er profileret indgående i denne serie.

Den enestående tur går fra Half Dome i Yosemite National Park til Grand Canyons ørkenrøde kløfter, fra gejserne i Yellowstone til Everglades' vilde deltaområder og fra varmen i Sonoran-ørkenen i sydøst til Alaskas kulde i Gates of the Arctic National Park.

Vi oplever en bisonkalv i en livsafgørende kamp mod en ulv, en alligator, der på snedigste vis lokker fugle i en dødbringende fælde bygget af pinde, surfende grizzlybjørne og særligt begavede egern, der opfører sig som spætter for at bygge forråd til vinteren – for bare at nævne nogle af de fantastiske dyrehistorier, serien byder på, og som foregår på daglig basis i USA's storslåede nationalparker.

Se med og få et tysk kvalitetsbevidst blik på den skønneste, mangfoldige, hensynsløse og forunderlige natur.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS

FÅ FILM- OG SERIENYT DIREKTE I INDBAKKEN

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, giver du samtykke til at modtage inspiration til store tv- og kulturoplevelser samt invitationer til konkurrencer og særarrangementer. Du kan altid afmelde nemt via afmeldingslinket i vores e-mails eller ved at skrive til kontakt@nabolandskanalerne.dk. Find vores persondatapolitik her.