Ny NRK-serie af Exit-instruktør; ’So long, Marianne’

Den nye serie har premiere til efteråret, og den har allerede vakt stor interesse i udlandet.

Skrevet d. 22 februar 2024 af Frederikke Blom

Den nye dramaserie ‘So long, Marianne’, der handler om kærlighedsforholdet mellem Leonard Cohen og Marianne Ihlen, har premiere på NRK til efteråret.

Exit-instruktør står bag

’So long, Marianne’ foregår i 1960’erne og er inspireret af historien om kærlighedsforholdet mellem norske Marianne Ihlen og canadiske Leonard Cohen, som mødtes i kunstnermiljøet på den græske ø Hydra.

Serien portrætterer historien om to ensomme mennesker, som møder hinanden, mens de forsøger at finde deres plads i livet. Den ene af de to endte med at blive en af verdens største musikere.

’So long, Marianne’ er ikke kun en historisk serie om ekstraordinære liv, det er også en serie om at være ung og søgende.

Serien er skabt af Øystein Karlsen, som er kendt for bl.a. NRK-dramaserien ’Exit’, der fik stor succes i både Norge, det store udland og her i Danmark.

Simon J. Berger og Øystein Karlsen til Series ManiaSimon J. Berger og Øystein Karlsen til Exit-premiere ved Series Mania i 2019. ©NRK

’Exit’ er en mørk og chokerende fortælling, som er baseret på anonyme interviews af fire prominente mænd i finansmiljøet i Norge. Ud fra disse samtaler har manuskriptforfatter og instruktør Øystein Karlsen skabt en dramaserie ud over det sædvanlige.

Karlsen har instrueret fire episoder af ’So long, Marianne’, mens den canadiske instruktør Bronwen Hughes, der har været inde over store udenlandske produktioner som ’Breaking Bad’ og ’The Journey is the Destination’, står bag de resterende fire.

Flere kendte skuespillere

Rollelisten består af flere kendte personer fra både tv og film. I rollen som Leonard Cohen er Alex Wolff, som er kendt for ’Pig’, ’Hereditary’ og ’Oppenheimer’, og i rollen som Marianne Ihlen er Thea Sofie Loch Næss, som har medvirket i ’Julestorm’, ’The Last Kingdom’ og ’Delete Me’.

I øvrige roller finder vi bl.a. Jonas Strand Gravli (’22. juli’, ’Landmændene’), Anna Torv (’The Last of Us’, ’Mindhunter’) og Noah Taylor (’Peaky Blinders’, ‘Game of Thrones’, ‘Charlie og Chokoladefabrikken’).

Serien er en international koproduktion mellem Norge, Grækenland og Canada.

Premiere på 'So long, Marianne' til efteråret

’So long, Marianne’ bliver vist på den internationale Series Mania-festival til marts, hvor mange store tv-kanaler og streamingtjenester traditionelt rejser til for at se og købe nye serier ind. Hvert år bliver kun få produktioner udvalgt til programmet.

Serien får premiere til efteråret 2024 på NRK. Den specifikke dato er endnu ikke fastlagt.

På norsk tv lige nu